21 oktober, 2014

Bård Eker Design förnyar Yamarins daycruisers

Yamarins Day Cruiser-kollektionen förnyas helt. Som designbyrå har företaget valt den internationellt belönade norska Eker Design, som ska ta formgivningen av Yamarin till en ny era under ledning av huvuddesignern Bård Eker.

I arbetet med konceptutvecklingen och varumärkesstrategin konstaterades på Konekesko att framtidens behov och förväntningar håller på att förändras inom båtlivet.

– Vi granskade olika alternativ för utvecklingen av Yamarin-konceptet och designen, och den mest passande kompanjonen var Eker Design. Bård Ekers idéer, energiska nyskapande och tidigare projekt övertygade oss, motiverar linjechef Kari Rautanen.

– Meningen är att skapa något helt nytt för Yamarin som en vägledare och den mest efterfrågade utombordsmotorbåten.

Eker Design är en norsk designbyrå med cirka 30 designproffs. Det är ett framstående och internationellt känt företag som räknas till de ledande designbyråerna i Skandinavien. Genom sitt arbete med väldigt olika typer av design- och planeringsprojekt har Eker Design skaffat sig ett mångsidigt kunnande och ett perspektiv över branschgränserna. Produkter som företaget har planerat och designat är bl.a. möbler och inredningsdetaljer till offentliga lokaler samt specialbilar, motorcyklar och andra fordon. De sportsliga Hydrolift-båtarna är en del av Eker Design.

Yamarin Day Cruiser-kollektionen förnyas först. Arbetet utförs en modell åt gången med början i den största storlekskategorin inför säsongen 2016. Båtarnas säkerhet och höga kvalitet värderas högt på Yamarin och därför är det naturligt att tillverkningen av Yamarin fortsätter i Finland.

Kommentarer

Olof Malmlöf 12:52:17 2014-10-21

Så Bård Eker både för Nordkapp och Yamarin nu? Märkligt