17 oktober, 2014

Nya bilder på superyachten Solaris Princess 40M

Engelska Princess Yachts International har nu visat ytterligare bilder på sin senaste M Class yacht, 40M Solaris. Det är en kundanpassad superyacht med tre däck, som nu kan ses glida omkring i Monaco med sin eleganta stil och helt personliga stil på inredningen.

Solaris levererades nyligen till sin ägare. Detta är en unik yacht med sex gästkabiner, vilket är ett resultat av samarbetet mellan Princess Design Studio och Mark Berryman Design. Alla träarbeten är utförda i särskilt utvald ek.

Övre däck är helt avsett för ägaren med eget arbetsrum, sittytor och en stor kabin med eget badrum. Allt detta omgett av stora sektioner med glas för att ge de mest häpnadsväckande vyerna när yachten lägger till eller är under gång. Härifrån leder trappor ner till huvuddäck och upp till soldäck.

Den andra större hytten ligger tvärs över yachtens bredd och innehåller även den stora utrymmen för umgänge, arbete och avkoppling. Liksom på alla Princess M Class yachter har den här båten stora sektioner med glas längs med sidorna för bättre utsikt och mer ljus in i båten.

Salongen har sittutrymmen för upp till tolv personer med balkonger på både styrbord och babord sida, vilket ger mycket stora sociala ytor. En särskild matavdelning inklusive ett rejält bord i mahogny är placerat föröver tillsammans med en mängd exklusiva detaljer skapade av Princess Design Studio portfolio.

På undre däck finns ytterligare fyra hytter med separata badrum. Här finns även ett fullutrustat technogym med löparband, workout station och eget badrum.

Tekniska fakta
Längd: 40,16 m
Bredd: 8,02 m
Djupgående: 2,29 m
Deplacement: 234 700 kg
Bränsle: 29 345 liter
Vatten: 4 000 liter

Motorer – diesel
Twin MTU 12V 4000 M73L (2 x 2938mhp)
Maximum speed – up to 20 knots†
Twin MTU 12V 4000 M93L (2 x 3509mhp)
Maximum speed – up to 22 knots†