17 oktober, 2014

Stena Line startar ny linje från Stockholms Hamnar

Godsvolymen på den skandinaviska marknaden ökar för Stena Line. För att möta kundernas efterfrågan utökas därför trafiken från Nynäshamns hamn med ytterligare en destination, Liepãja i Lettland, den 19 oktober.

– Det är oerhört glädjande att Stena Line vill växa med oss. Det här blir den 12:e destinationen som man kan nå direkt från Stockholms Hamnar, säger Dick Lagerberg, ansvarig för frakt på Stockholms Hamnar.

Stockholmsregionen växer rekordartat och svensk ekonomi har varit god. Detta tillsammans med Stockholms Hamnars strategiska läge och en stark handel i öst-västlig riktning, gör att godsvolymerna har varit stabila under hela året på så gott som samtliga linjer inom Stockholms Hamnar.

– Det här är en strategiskt viktig linje för oss och en linje vi tror kommer fortsätta att utvecklas positivt. Vår målsättning är att linjen på sikt ska trafikeras av två likadana systerfartyg med fullt utvecklade faciliteter till både frakt och passagerare. Det är vår framgångsstrategi på andra linjer, säger Tony Michaelsen, linjechef för Region Baltikum.

Från Stockholms Hamnar når man nu Nådendal, Åbo, Helsingfors, Mariehamn, Visby, St Petersburg, Tallinn, Riga, Klaipeda, Ventspils, Liepãja och Gdansk.