16 oktober, 2014

Segling för kvinnor

Den gångna helgen startade Volvo Ocean Race från Alicante i Spanien. I tävlingen deltar den kvinnliga besättningen Team SCA som seglar under svensk flagg. Samtidigt lanserar Team SCA och Svenska Seglarförbundet ”Segling för kvinnor” ett projekt som syftar till att få fler kvinnor att prova på segling.

-Seglarförbundet ser ett stort intresse från kvinnor att prova på och lära sig mer om segling. Inte minst de som redan är engagerade föräldrar inom sporten. Under Volvo Ocean Race kommer Team SCA att inspirera många, både nya som gamla seglare. Vi vill erbjuda möjligheten att prova på, även om det inte blir lika extremt som vid Volvo Ocean Race, säger Stefan Rahm, sportchef på Svenska Seglarförbundet.

Under 2015 kommer projektet ”Segling för kvinnor” att finnas på plats under olika seglingsevent runt om i Sverige. Vid dessa platser kommer det finnas möjlighet att prova på. Aktiviteterna kommer att ske under ledning av duktiga instruktörer som även kan ge de ganska rutinerade ett och annat värdefullt tips. Den primära målgruppen är kvinnor men det kommer definitivt att finnas utrymme för männen också. Detaljerna kring de planerade aktiviteterna pågår och presenteras i början av 2015.

– Cirka 80 procent av SCA:s kunder är kvinnor och vi arbetar för att kvinnor ska ha samma möjlighet som män, professionell, socialt och utbildningsmässigt. Vi stöttar ett kvinnligt team i Volvo Ocean Race men det är också naturligt att vi är med och stöttar ”Segling för kvinnor” tillsammans med SSF. Vi vill helt enkelt att fler kvinnor ska få chansen att segla, säger Joséphine Edwall Björklund, kommunikationsdirektör på SCA.