13 oktober, 2014

Fullsatt klubbhus vid starten av Volvo Ocean Race

I lördags var det fullsatt i GKSS klubbhus i samband med starten för Volvo Ocean Race. Cirka 150 personer från GKSS och SCA fanns på plats i dag när starten gick för Volvo Ocean Race.

Dagens började med provsegling för de vuxna. När de vuxna bänkade sig i klubbhuset för att lyssna till Harald Treutiger och Frida Langenius fortsatte de barn som önskade att prova på att segla och äta korv och bröd nere på hamnplanen.

Harald Treutiger ledde programmet och på plats fanns GKSS-seglaren Frida Langenius. Christina Rydebrink, platschef för SCA i Göteborg berättade om beslutet att satsa på en helt kvinnlig besättning i Volvo Ocean Race var logistiskt. SCA är ett svensk företag, anonymt för den stora allmänheten och med 80 procent av kunderna som är kvinnor vill man bygga ett starkt varumärke. Patrik Hedenstedt, GKSS klubbdirektör berättade om klubben och vilka möjligheter man har att segla hos GKSS.

Med mangentafärgade flaggor i allas händer och full fokus på tävlingen på storbildsskärmar startade tävlingen och båtarna gav sig ut över havet. Informationsdirektör Tunde Fenander säger glädjestrålande efter eventet att han fått mycket positivt tillbaka om dagens event från de anställda på SCA.

Nästa tillfälle då GKSS och SCA samlas är 19 november, då går starten från Kapstaden med målet Abu Dhabi, då ligger fokus på att berätta om vad man gör som funktionär på en kappsegling, och då finns det möjlighet att anmäla sig som funktionär till veckan 20/6- 28/6 2015.