13 oktober, 2014

LOVA-bidrag för Scrubbis

Havs- och vattenmyndigheten har formulerat om i förordningen om LOVA-bidrag till att även innefatta enklare åtgärder för rengöring av båtbotten. Det innebär att LOVA-bidraget gäller numera även för Scrubbis.

Pressmeddelande:

75 Mkr har riksdagen beslutat om att fördela i bidrag till ideella föreningar och myndigheter för lokala vattenvårdsåtgärder som bidrar till renare miljöer i hav och insjöar. Hittills har det för båtlivets del framförallt handlat om större projekt såsom toatömningsstationer, spolplattor och borsttvättar. Till 2015 vill man prioritera fler enklare åtgärder för rena båtbottnar som når bredare, är mer kostnadseffektiva och är enklare att genomföra.

Nu söker allt fler båtklubbar om LOVA för produkten Scrubbis. Genom att båtklubbarna införskaffar Scrubbis till medlemmarnas båtar minskar eller uteblir behovet av andra åtgärder såsom spolplatta eller borsttvättar. Med hjälp av LOVA-bidrag kan ideella föreningar nu köpa in produkten och få 50% av kostnaden i LOVA-bidrag. Sista ansökningsdagen för LOVA-bidraget är 2014-11-30.

Räkneexempel för en båtklubb som har 300 klubbmedlemmar.
En spolplatta eller borsttvätt kostar ca 1 miljon => Kostnad/medlem= 3333 kr/medlem.
En Scrubbis till varje klubbmedlem kostar 895kr/medlem.

Hur fungerar Scrubbis?
Scrubbis är en enkel och praktiskt undervattenborstskrapa som gör det möjligt att hålla sin båt ren från beväxning hela säsongen. Man kan enkelt tvätta båtenbotten från relingen, en brygga eller y-bom bredvid båten. Rengöringshuvudet har en flytkraft på 2 kg och ett 3,2 m långt teleskopskaft. En tvätt tar mellan 5-15 min beroende på båt. Tvättas båten 3-5 ggr/säsong håller man också båten renare än vid användning av bottenfärger. Man slipper också allt arbete och kostnader för slip och målning av bottenfärg.

En Scrubbis kostar ca 895 kr.

För mer info om LOVA-bidraget och hjälp att skicka ansökan kontakta Scrubbis AB, Nicolas Broberg 070-555 21 16 på salj@scrubbis.se.