6 oktober, 2014

Ny verksamhetschef för SBU

Peter Karlsson blir ny verksamhetschef för Svenska Båtunionen från och med 1 oktober. Han är en aktiv båtmänniska med ett stort kontaktnät inom båtbranschen efter sju år som projektledare hos Sweboat Båtbranschens Riksförbund.

Vem är du?
– Jag är en aktiv båtmänniska som tycker att båtlivet är ett av de bästa sätten att koppla av och ladda batterierna tillsammans med familj och vänner.

Hur jobbar du?
– Jag tycker om att träffa och lyssna på människor. Jag lär mig mycket i mötet med människor och tycker om när det händer saker runt omkring mig. Men jag tycker också om att få saker att hända tillsammans med andra människor.

Vad vill du göra med SBU?
– Först och främst lyssna. SBU är sina medlemmar och vi ska göra det medlemmarna vill. Det första blir att träffa så många som möjligt och sätta mig in i de geografiska skillnaderna mellan båtlivet i Sverige. Vi ska driva åsikterna från över 170 000 medlemmar.

Vad vill du att Svenska Båtunionen ska ha för framtidsvisioner?
– Fortsätta att främja båtlivet och skapa förutsättningar för ett bra båtliv i Sverige. Båtlivet fortsätter att vara en av de stora folkrörelserna och det bör utvecklas i takt med den tid vi lever i.

Hur ska du möta båtförbunden?
– Jag ska försöka vara ute och träffa dem så mycket som möjligt. SBU:s utveckling är också styrelsens och Båtriksdagens beslut. Tillsammans ska vi hitta en väg framåt.

Hur tror du att SBU jobbar om fem år?
– Vi bör jobba nära medlemmarna med ha en hög tillgänglighet och en hög kompetens inom de område som klubbarna behöver hjälp inom.

Hur blir Svenska Båtunionen en stark och välkänd lobbyorganisation för båtlivet?
– Genom att veta vad vi säger, när vi säger det och till vem vi säger det. Och att framföra de åsikter vi är eniga om.

Kommer samarbetet med Sweboat att öka?
– Båda organisationerna behöver varandra, inte minst när båtfrågorna får allt större utrymme i politiken. Förhoppningsvis tar jag med mig kunskaper som är till nytta för SBU.
Lars-Åke Redéen

Peter Karlsson
Ålder: 43 år
Familj: Fru Annette och två barn, 10 och 16
Båtklubb: Nynäshamn SS
Båtar: Yamarin 5800 DC, roddbåt, Optimistjolle
Bor: Nynäshamn. Sommarställe i Stockholms södra skärgård
Bakgrund: Sweboat i nästan sju år. Dessförinnan lärare i matte och Naturkunskap på högstadiet. Lång föreningsbakgrund.

Kontaktuppgifter på SBU:
E-post: peter@batunionen.com
Tel: 08-5458 5961
Mobil: 072-748 5961

Bildtext:
Peter Karlsson, ny verksamhetschef för Svenska Båtunionen.