29 september, 2014

Försäkringsjätte ansluter till Volvo Ocean Race

Den internationella försäkringsjätten MAPFRE kommer att backa upp det spanska utmanarlaget i Volvo Ocean Race 2014-15. Med lite mer än en vecka kvar till starten är nu listan av titelsponsorer komplett.

Bolaget är redan känt för sitt ledande engagemang i seglingssporten och idag bekräftade de sitt sponsorskap av det spanska laget och deras skeppare Iker Martínez.

– Att vara huvudsponsor för ett lag som detta är en enastående möjlighet för oss, säger Antonio Núñez som är vice VD för MAPFRE. Den utmärkta besättningen och deras erfarenheter passar fantastiskt bra för att representera ett varumärke som MAPFRE runtom i världen. Vi tackar dem för deras satsning på att delta i tävlingen och önskar dem all framgång.

Stödet från MAPFRE, som har sin bas i Madrid, är mycket glädjande för det spanska lagets VD Pedro Campos som jobbat med bolaget tidigare i andra seglingsprojekt och i andra tävlingar.

– Vi är glada och tacksamma för stödet från MAPFRE när vi nu ska representera Spanien i Volvo Ocean Race, säger Campos.

Även om det spanska laget tillkännagav sitt deltagande i somras, bara ett par månader innan starten, förväntas de stå sig bra i konkurrensen från resten av tävlingsfältet. Skepparen Martínez har sin bundsförvant och bästa vän Xabi Fernández vid sin sida ombord på båten och tillsammans leder de laget som till stor del består av spanjorer.

Men i laget finns också talangfulla seglare från andra länder, till exempel André Fonseca, som är den enda brasilianaren i tävlingen, och fransmannen Michel Desjoyeaux som är en av världens bästa soloseglare.

Med bara en vecka kvar till starten är tävlingens VD Knut Frostad glad över att kunna välkomna den sista titelsponsorn.

– Det här är fantastiska nyheter och vi är mycket glada över att få välkomna MAPFRE till vår familj av titelsponsorer, säger Frostad. Vi vet att detta globala företag älskar segling, delar många av våra värderingar och alltid sätter människor i centrum.

– De backar upp ett väldigt starkt lag som redan visat att de kommer att vara konkurrenskraftiga i vad som kommer bli ytterligare ett extremt jämt race.