26 september, 2014

Princess M Class ”Solaris” på Monaco Yacht Show

På Monaco Yacht Show får den allra senaste Princess M Class ”Solaris” sin premiärvisning. Båten ingår i Princess serie 40M och har nyligen levererats till sina ägare.

Större yachter i den här klasen bär alla en unik prägel. För den inre designen i just den här yachten svarar Mark Berryman tillsammans med inredare på Princess varv i England.

Solaris har en unik interiör med sex kabiner, ett resultat av samarbetet mellan Princess Design Studio och Mark Berryman Design. Här finns bland annat två två kompletta ägarhytter och ett stort gym.

Övre däck på Solaris har gjorts till ett ”ägardäck” med stora sittytor, separat kontor och eget badrum, allt omgivet av stora glassektioner för att kunna ge passagerarna de bästa vyerna. Dörrarna till badrummet är i rostfritt och akteröver finns en privat yta för middagar och avkoppling. Härifrån leder en trappa upp till soldäck.

Den andra ägarkabinen ligger mitt emot den första på det breda huvuddäcket. Liksom i alla M Class yachter löper öga sektioner med glas på sidorna för att ge den bästa utsikten.

På nedre däck finns fyra privata kabiner med badrum, två dubbelkabiner akteröver och två kabiner med flyttbara bäddar. Ett välutrustat gym ligger föröver. Här finns löpband, Kinesis workout station och ett separat badrum.

Huvuddäck omfattar en imponerande entré med gott om plats och utrustning för alla gäster. Salongen och sittytorna är designade för upp till tolv gäster med en separat middagsyta med utsikt föröver. Materialen i möbler och inredning är exklusiva träslag och textilier.

Pentry och besättningsutrymmen ligger föröver.

Akterdäck på större yachter har förvandlats till avkopplings- och ”lekyta”. Här finns bland annat plats för en tender på 6,.25 och två jet skis förutom soldäck och ett utrymmen för dykare.

Solaris är byggd med kompositteknik, vilket ger henne ett både lätt och starkt skrov. Detta i sin tur ger relativt sett god bränleekonomi och prestanda. Det avancerade halvplanande skrovets design ger bra stabilitet även vid lägre hastigheter. Båten har kapacitet för farter upp till 20 knop med två stycken MTU V12 dieselmotorer på 2 938 hk.

Monaco Yacht Show är öppen 24–27 september.

Info: www.princessyachts.com