22 september, 2014

Större sportcruiser från Bavaria – Sport 450

Bavaria satsar på att komplettera sin flotta upp till 15 meter med en ny modell i sin nya serie SPORT-line: SPORT 450. Det blir seriens flaggskepp, som förses med mera lyx och kraftfullare motorval än tidigare.

Bavarias utvecklingsingenjörer och försäljningsavdelning har analyserat marknaden i över ett år för att utveckla den nya modellen. SPORT 450 kommer, som vanligt när det tyska storvarvet presenterar något nytt, i flera modellvarianter på samma skrov; SPORT 450 OPEN, HARD TOP och SOFT TOP. För första gången byggs även en COUPE-version på det här allra största skrovet från Bavaria.

– Sportiga egenskaper och sportig hantering samt komfort tillsammans med smarta detaljer stod i centrum när vi utvecklade den här båten, säger Norbert Leifeld, produktchef för SPORT 450.

För de yttre linjerna svarar Marco Casali och hans team på TOO DESIGN. Skrovet är konstruerat i samarbete mellan Naval Architects of Insenaval SL och Bavarias egna ingenjörer. Bavaria själva tillsammans med Design Unlimited står för inredningen.

Enligt företaget har cockpit på SPORT 450 designats om för att få bättre ergonomiska egenskaper, främst för föraren med en logisk placering av instrumenteringen. Föraren har nu väldigt bra sittkomfort och 360 graders sikt runt båten.

Bakom föraren finns wet bar, kyl och frys samt sittytor för att umgås med familj och vänner.

Som många andra större moderna båtar har Sport 450 ett jollegarage i aktern för gummibåtar och vattenleksaker.

Båten erbjuds i olika alternativ med två respektive tre kabiner. Master cabin är densamma i båda varianterna, med en King Size säng samt våtrum och duschrum.

Motoralternativen är dubbla Volvo Penta D6-370 med en otal effekt på 740 hk. Även D6-400 med en total effekt på 800 hk finns som alternativ. För den som vill ha ännu mer kraft erbjuds 2XIPS-600 med totalt 870 hk. Samtliga alternativ finns med joystick.

Tekniska fakta
Längd: 13,83 m
Bredd: 4,41 m
Djupgående: 1,10 m
Bränsle: 1 500 liter
Personer: 12
Bäddar: 4/6
Pris: från 3,35 Mkr
Info: www.bavariasverige.se