16 september, 2014

Ny 95-fotare från Swan

Finska Nautor´s Swan presenterar en elegant ny 95-fots segelbåt. Det är Swans ordförande, Leonardo Ferragamo, som avslöjade den nya yachten vid den pågående Rolex Swan Cup i Porto Cervo inför en flotta på nästan 100 Swanbåtar. Den nya modellen hamnar i det övre skiktet storleksmässigt av SwanLine yachter som byggs i storlekar på 53–115 fot.

För designen svarar German Frers. Den nya Swan 95 beskrivs som en mångsidig high performance yacht som kombinerar cruising i toppklass med Nautor’s Swan erkända stil och kvalitet i världsklass.

Båten kommer att byggas i två versioner; Flush Deck (FD) respektive Semi Raised Saloon (S). Swan 95 sätter därmed delvis nya standards för performance super yachts.

Det går bra för Nautor’s Swan, som byggs i norra Finland. Företaget har sålt fyra stycken Swan 115 sedan januari i år och en Swan 105 RS, som sjösattes nyligen. Swan 105 finns även i FÖRE DETTA- och S-versioner.

– Jag är stolt att kunna presentera detta nytillskott till Swanfamiljen. Vårt varumärke skiljer sig från alla andra superyacht byggare eftersom det baseras på en extraordinär serie yachter och ett nära sammanfogat nätverk av ägare slm kappseglar året runt. De har även ett socialt program genom ClubSwan och vår Customer Care jorden runt, säger Leonardo Ferragamo.

Enligt Nautor är den nya yachten lämplig för både kvalificerad racing och långfärdscruising.

– Linjerna hos den nya Swan 95 är tydliga med en skarp stäv och bred akter. Det är en yacht som kan ta ägaren jorden runt med fullständig bekvämlighet och säkerhet samtidigt som den är kapabel att kappsegla, säger German Frers, som har designat Swan yachter sedan 1982.

Skrovet byggs i en form med hjälp kolfiber och sandwich för att ge skrov och däck maximal styvhet men ändå minimal vikt. I Likhet med Swan 115 har även Swan 95 dubbla roder och lyftköl. Båten byggs med olika inredningsalternativ med en lyxig huvudsalong och pentry samt upp till två besättningskabiner. Dessutom har den en lyxig ägarkabin och tre gästkabiner. Allt träarbete är gjort i ljus, lackad teak.

Info: www.nautorswan.com