11 september, 2014

Volvo Penta IPS standard för helt nya Azimut 77S

Italienska Azimut är bäst i klassen vad gäller sportbåtar i prestigeklassen, om man får tro deras egna uttalanden. Den nya toppmodellen i sportserien, 77S, innehåller alla de finesser som ska ingå i en ultra-modern super yacht – inklusive svenska Volvo Penta IPS dieselmotorer.

Båten finns på plats under den pågående Cannes Yachting Festival, som hålls 9–14 september.

Sedan lanseringen av Azimut 55S har många undrat när det kommer en ännu större modell. Nu är nya 77S här; en större båt packad med många av de senaste finesserna.

En del av förklaringen till de goda prestanda som den 77 fot långa Azimut 77S – och 55S – har är att båda är utrustade med Volvo Penta IPS 1200 dieselmotorer. Trots trippelinstallationen är det välorganiserat och rymligt i motorrummen.

77S har designats särskilt för att passa de krav som IPS ställer för att svara upp mot systemets kraftfulla prestanda. Båten har en marschfart på 32 knop och en bränsleförbrukning på 420 l/h.

– Efter succén med Azimut 55S är vi glada att bekräfta att Volvo Penta är vår strategiska partner för Azimut 77S, säger Alessandro Rossi, chefstekniker vid Azimut Yachts.

Trots att Volvo Penta har närmare tio års erfarenhet av att förse marinindustrin med IPS-installationer, både för fritidsbruk och mer kommersiella tillämpningar. Azimut 77S var dock en milstolpe. Tidigare har Volvo Pentas dieselmotorer och IPS-system bara använts i kundanpassade båtar. Nu används Volvo Penta IPS mer kontinuerligt i produktionen vid detta ett av världens mest kända prestigevarv.

Info: www.azimutyachts.com