11 september, 2014

Premiär för Fairline Targa 48GT

Den tredje modellen i engelska Fairline Boats nya 48-fotsserie gör sin debut på amerikanska Norwalk Boat Show näta vecka.

Det är den helt nya Targa 48 GRAN TURISMO som gör debut sida vid sida med den eleganta Squadron 50. Båda båtarna visas även på Annapolis boat show i höst.

Targa 48GT är försedd med Volvo Penta IPS, vilket väl matchar det kraftfulla skrovet som har designats särskilt för IPS och med de goda egenskaper detta ger. Båten har dessutom en helt nydesignad och rymlig flybridge och en helt ny interiör. Fairline haa utvecklat den nya trion med båtar genom att särskilt lyssna på internationella kunder, för att kunna skräddarsy båtarna för olika marknader.

Fairline säger själva att de har använt ”utrymmesbesparande” innovationer vid designen av Targa 48GT. Till exempel har den elektriskt manövrerade glasluckan blivit standardtillbehör. Luckan i sig ger en känsla av att båten är öppen även när den är stängd.

Fairline tillverkar motorbåtar på 38–78 fot i två serier – Squadron och Targa. Företaget startades 1967 i Oundle i Northamptonshire.

Info: www.fairline.com