3 september, 2014

Helt ny generation båtar från Ibiza

Norska Ibiza premiärvisar en helt ny generation båtar på den stora flytande båtmässan i Oslo, som hålls kommande helg. På ”Båter i sjøen” på Aker Brygge mitt i Oslo lanserar Ibiza Boats två helt nya modeller, det nya flaggskeppet på 25 fot och en mindre modell på 23 fot.

– De här nyheterna visar vägen in i framtiden för Ibiza Boats, säger Ibizas ägare och grundare, Helge Duus.

Nyutvecklade Ibiza 760 T och 680 T är resultatet av 40 års båtbyggarerfarenhet och 20 års erfarenhet av att producera några av Norges mest sålda motorbåtar. Både 25-fotaren 760T och 23-fotaren 680T ska enligt Ibiza förnya daycruiserkonceptet med en tidlös och modern design, nytänkande lösningar och funktionella detaljer.

– Vi har utvecklat två nya modeller med ett helt nytt uttryck. Samtidig är de baserade på Ibizas kärnvärden: Funktionell design, goda sjöegenskaper, robusthet och styrka. Vi har under en längre tid haft ett nytt skrov under utvärdering och detta ligger till grund för de två nya modellerna, säger Helge Duus.

De två nya båtarna är ett resultat av samarbetet mellan båtbyggaren och konstruktören Helge Duus och designern Karl-Marius Norschau, som tidigare har jobbat med projekt för Windy Boats tillsammans med konstruktören Hans-Jørgen Johnsen.

– Vi har lagt stor vikt på att göra cockpit social med många bra sittplatser. Samtidigt har vi varit fokuserade på att tillvarata användarnas många behov. Detta har vi gjort genom att göra en cockpit som lätt kan förändras när man till exempel vill fiska eller hålla på med olika former av vattensport. Som producent känner vi våra kunders behov och då är det en styrka att kunna utveckla och producera båtarna så nära marknaden som möjligt, säger Helge Duus, som både utvecklar och producerar båtarna i Arendal.

Se video här:
https://www.youtube.com/watch?v=J7JcIB2Pg6o&feature=youtu.be

Större volym
760 T och 680 T kännetecknas av att de är bredare än den förra generationen av Ibiza-båtar, vilket betyder större innervolym och högre komfort. 760 T är marknadens största 25-fotare med separat toalett med handfat. Lillasyster Ibiza 680T har många av finesserna från storasyster, men inte separat toalett.

Ibiza har lagt stor vikt på att det ska vara tryggt och enkelt att ta sig ombord via fördäck. Däcket avslutas med Ibizas nya varumärke, en avfendrad bog. Detta understryker filosofin om att design och funktion bör gå hand i hand. Det gäller även den breda fenderlisten går längs sidorna och skyddar båten vid tilläggning med mera.

Förarkonsolen är i båda modellerna behandlad med antireflekterande matt material, som ger optimal sikt under alla förhållanden.

Tekniska fakta
IBIZA 760T IBIZA 680T
Längd: 7,60 M 6,80 M
Bredd: 2,80 M 2,54 M
CE-kategori: C C
Pris 699 900 NOK (200 hk) 559 900 NOK (150 hk)

Info: http://www.ibizaboat.no/