3 september, 2014

Framgångsrik helg för flera matchracingbesättningar

Återväxten bland matchracingseglarna är säkrad för GKSS del, man kan även säga att cirkeln är sluten. Magnus Holmberg tog en gång med hjälp av GKSS matchracingen till Marstrand och i år firade man 20 års jubileum.

Den gångna helgen säkrade klubbens nyaste matchracingteam Team Abenius en tredje plats i Ungdoms-SM i matchracing. På fjärde plats kom Team Holmberg, och det är inte Magnus Holmberg den här gången, utan sonen Måns Holmberg som har klivit in i matchracingcirkusen och därmed sluter cirkeln. Men det räckte inte med detta.

”Veteranen” Johnie Berntsson och hans Stena Sailing Team kom på tredje plats i Knickerboker Cup, USA.

– Totalt sett är vi mycket nöjda med hur vi seglade, när vi kände att vi hade kontroll på racen och var lugna, men vår stresshantering måste bli bättre, säger en glad Victor Abenius efter sin tredje plats.

– Lite snöpligt var det att vi tappade bronset efter en jämn sista match som vi förlorade med endast någon meter. Men hur som helst är vi riktigt nöjda med hur vi seglade under tävlingen och detta resultat har bara sporrat oss att träna hårdare då vi lärde oss grymt mycket, säger Måns Holmberg om sin fjärde plats.

Nästa matchracingtävling hos GKSS är Autumn Cup 13–14 september, som även är SM i matchracing.

Info: http://www.gkss.se/AutumnCup

Bilden:
Team Abenius. Foto: Dennis Lindbom.