2 september, 2014

Skärgårdsradion nominerad till Stora Radiopriset

Skärgårdsradion har nominerats till Stora Radiopriset 2014 – i en kategori som brukar vara reserverad för de stora radioföretagen.

– Vi tävlar med Sveriges Radio och Mix Megapol i kategorin ”Årets Radiostation”, vilket är både överraskande och jättekul, säger Martin Loogna, stationschef på Skärgårdsradion.

Stora Radiopriset delas ut varje år av Radioakademin och är branschens mest prestigefyllda pris. Den kanske tyngsta kategorin är ”Årets Radiostation”, där alltså Skärgårdradion är en av de tre nominerade – övriga är Mix Megapol och P2 Musik.

– Över 250 bidrag vill vara med och tävla om det finaste priset man kan få i Radiosverige, och även juryn har varit rekordstor i år – över hundra personer har varit med och tagit fram nomineringarna i de elva kategorierna, säger Johan Mångård, projektledare för Stora Radiopriset.

– Vi på redaktionen är förstås jätteglada över den här nomineringen. Vi är ju lokalradio ”på riktigt” – vi sitter i en röd stuga på plats och sänder våra program. Och vi tycks ha lyckats fånga den lokala andan i våra väderrapporter, våra inslag och i musikvalet. Vi är lokala dygnet runt, året runt, säger Martin Loogna.

Vinnaren utses vid Radiogalan den 18 september på Hamburger Börs i Stockholm. Läs mer om Stora Radiopriset på www.radioakademin.org

Skärgårdsradion förmedlar sommar dygnet runt, året runt. Kustväderprognoser varje timme blandas med musik, nyheter och reportage från en lokalradio som är nära sina lyssnare. Skärgårdsradion sänder i Stockholm på 90,2 MHz medan övriga kan lyssna i dator/mobil via gratisappar. 4,8 procent av alla stockholmare mellan 9 och 79 år lyssnar på Skärgårdsradion, enligt TNS Sifo Rapport I 2013.