21 juli, 2014

Bedrägerivarning på nätet

Återigen har någon sysslat med bedrägerier på nätet. Den här gången är det företaget Båtagent som varnar för en skojare som vill sälja en Sea Ray motorbåt.

Så här skriver Niklas Forsén på Båtagent i ett pressmeddelande:

Någon har kapat text och bild från en Sea Ray 290 som Båtagent Sverige och Niklas Forsén har till salu. Lagt ut allt på Blocket samt dessutom kapat en annan persons identitet. Säljaren har begärt 8.000 kr i förskott för att ”hålla båten”.

Tobias som ringde mig i går bor i Torshälla. Han har dessutom åkt till Junsele utanför Sundsvall tor och sökt upp Sven Göran Ahlenhed som är den kapade identiteten. Han har ingen båt till salu och har inte det bankkonto dit pengarna överförts.

Polis och bank är inkopplade genom Tobias och enligt honom kan det vara ett 20-tal personer som satt in dessa 8.000 kr!

Båtens pris: 28.500 kr Jag har den ute för 325.000 kr.

Meddela gärna att seriösa båtmäklare inte kräver förskottsbetalning för att en spekulant ska få komma och titta på båten. Vidare säljer vi inte en väl fungerande båt i 300-kronorsklassen helt plötsligt för 28.500kr. Skulle den rabatten uppstå: kontrollera mycket noga att den som utgör sig för båtmäklare verkligen är det samt att hen har ett seriöst företag med klientmedelskonto dit medel sätts in.

Info: www.batagent.se