17 juli, 2014

Delta introducerar två modeller på USA-marknaden

Svenska Delta Powerboats lanserar nu två modeller på den amerikanska marknaden. Det är Delta 54 och 88 helt byggda i kolfiber som är aktuella för USA-lansering.

Delta Powerboats har introducerat sina kolfiberbåtar på den nord-, central och sydamerikanska marknaderna. I ett exklusivt avtal om import och distribution med Miamibaserade Chapman Ducote omfattas nu Delta Powerboats Americas utbud Delta 54 Carbon IPS och den helt nya Delta Yacht 88 IPS, varav båt nummer två håller på att levereras till kund.

Delta, som byggs vid ett svenskägt kvalitetsvarv i Estland, är världens första serieproducerade båt i den här klassen helt byggd i kolfiber. Delta 54 IPS är avsedd för längre turer såväl som skärgårdscruising eller som transportbåt. Den är designad av svensken Lars Modin och konstruerad för vakuuminjicering med kolfiberteknik samt divinycell med vinylester.

54-fotaren kan utrustas med tre Volvo Penta IPS 600 på 435 hk styck. Det ger mycket goda sjöegenskaper och fartprestanda på upp till 32,5 knop marschfart och en bränsleförbrukning på under 200 liter i timmen. Vid en fart på tio knop har båten en räckvidd på minst 2 000 Nm med en förbrukning på under tio 40 liter i timmen. Ett av de många intressanta tillbehören är Seakeepers gyrostabilisator, som gör att båten uppför sig mycket lugnt och stabilt i sjön.

Även den nya Delta 88 är designad av Lars Modin. Med tre stycken Volvo Penta IPS 1200 har den kapacitet att nå 39 knop som toppfart. Enligt Deltas egna tester har båten en bränsleförbrukning som är upp till 40 procent lägre än motsvarande jämförbara yachter.

Alla båtarna från Delta byggs helt kundanpassade. De har skandinaviskt ljus design och öppen planlösning med mycket ljusinsläpp och hög standard i alla materialval.

Delta är designad för en ägare som vill köra båten själv eller med hjälp av en liten besättning. Båten är utrustad med tre kabiner med sovmöjligheter för sex. Den betydligt större 88-fotaren har en komplett ”king size master suite”, en VIP och två dubbelkabiner plus en mindre kabin för två personer i besättningen.

Delta Powerboats har byggt över 400 motorbåtar sedan starten 2003. Modellerna är på 26–88 fot.

Info: http://www.deltapowerboats.se/