16 juli, 2014

Laseravståndsmätare för alla väder och alla tillfällen

Nikons nya PROSTAFF 3i klarar de tuffaste utmaningarna Stockholm, 15 juli 2014: Med en enkel knapptryckning mäter du snabbt och noggrant avstånd på upp till 590 m, en avgörande fördel i fält, när snabba beslut måste tas. Oavsett situation är Nikons PROSTAFF 3i en idealisk följeslagare.

Den nya laseravståndsmätaren kombinerar avancerad teknik med en kompakt, lättviktig och robust konstruktion. PROSTAFF 3i är lätthanterad och visar både faktiskt och horisontellt avstånd. Med ökningsstegvisningsintervall på 0,1 m/yd – den minsta inkrementella visningen på marknaden – anger Nikon dessutom ett riktmärke för precisionsmätning.

Systemet för målprioritetsväxling visar antingen avståndet till närmaste eller bortersta målet vilket gör PROSTAFF 3i till en mycket mångsidig avståndsmätare. Flera avstånd kan enkelt mätas i snabb följd, med funktionen kontinuerlig mätning, genom att hålla POWER-knappen nedtryckt.

Den ergonomiska, kompakta konstruktionen ger ett bra grepp och kombinerat med den låga vikten är PROSTAFF 3i anpassad för ett liv i rörelse. Avståndsmätaren har testats enligt internationella skyddsnormer, och har en regntäthetsklassificering likvärdig med IPX4.

Nikons nya PROSTAFF 3i kommer att finnas tillgängligt i butik, i september till ett rekommenderat pris av 2 390 kronor.

ACULON T11 – den kompakta zoomkikaren
Nikon lanserar även den kompakta zoomkikaren ACULON T11. Även om framgången hos ACULON T11 inte är en fråga om smak, så är definitivt dess nya färgval det. ACULON T11 finns nu i blänkande blått och sportigt vitt och den högpresterande zoomkikaren är både kompakt och trendig.

Sedan dess första lansering 2012 har Nikons kompakta zoomkikare varit berömd för sin enastående optiska prestanda och kristallklara bilder. Alla linser och prismor har flerskiktsbeläggning. Ett annat skäl till ACULON T11:s popularitet är dess unika zoomspak som gör zoomning (8-24x) exceptionellt jämn och lätt. Faktum är att Nikons kompakta ACULON T11 har det största zoomområdet och den mest kraftfulla förstoringen i sin klass. Vrid- och skjutbara gummiögonmusslor för enkel placering av ögat på rätt ögonpunkt.

Eftersom den är extremt bekväm och lätt, har ACULON T11 blivit en favorit världen över för alla slags fritidsaktiviteter, inklusive åskådarsporter, utomhusevenemang och semesterresor.

ACULON T11 finns nu tillgänglig i totalt fem färger: svart, silver, rött, vitt och blänkande blått. Den finns tillgänglig i butik i augusti till ett rekommenderat pris av 1 790 kronor.