11 juli, 2014

Stena summerar årets seglingsvecka på Marstrand

Stena har för femte året i rad varit titelsponsor för Sveriges största internationella seglingsevent, Stena Match Cup Sweden – ett event med matchracingsegling i världsklass, underhållning och aktiviteter för alla åldrar. I år var det dessutom 20-årsjubiluem på Marstrand och rekordmånga, d v s uppskattningsvis en bra bit över 100.000 personer var på plats för att delta i folkfesten.

Årets startfält med fjorton team från hela världen var mycket starkt och under veckan bjöds det på många spännande tävlingar, som till sist fick en rafflande upplösning med svensk seger. Team Björn Hansen tog sin tredje raka seger i Stena Match Cup Sweden. Stena Sailing Team med skeppare Johnie Berntsson, som har Stena som huvudsponsor, nådde inte kvartsfinal denna gång.

”Vi är stolta över att vara med och stötta Stena Sailing Team. Johnie Berntsson och hans team har ett engagemang och driv utöver det vanliga. De är bra ambassadörer för sporten och vi ser fram emot att fortsätta följa deras fortsatta deltagande i världscupen,” säger Lena Alvling, Event & Marknadschef Stena Bulk och Lovisa Andersson, Marketing och Branding ansvarig Stena Metall.

För Stena som har sina rötter i Göteborg och som dessutom bedriver stora delar av sin kärnverksamhet till havs, är sponsorskapet av Stena Match Cup Sweden ett självklart val. Under veckan i Marstrand bidrar hela Stena sfären till evenemanget, bl a arrangeras ett antal seminarier och Stena Recycling står för renhållningen på ön. http://www.youtube.com/watch?v=HgFQ5veX-LM

Under veckan tävlas det även med katamaraner och en speciell Junior Cup banar väg för nya talanger. En höjdpunkt under veckan är även det återkommande Childhood Race då celebriteter deltar i en kappsegling för välgörenhet. I år var det ovanligt många kändisar på plats och ett ansenligt bidrag kunde lämnas till World Childhood Foundation.

”Vi vill ta tillfället i akt och tacka alla samarbetspartners, medarbetare, arrangörer, volontärer och tävlanden som tillsammans gör ett enastående jobb och skapar ett seglingsevent i världsklass. Evenemanget växer år för år, både sportsligt och medialt och har verkligen blivit sommarens höjdpunkt för många,” tillägger Lena Alvling och Lovisa Andersson.