25 juni, 2014

Nio viktiga nyheter klara för Årets Segelbåt

Båtmässan i Göteborg och Maringuiden vill med tävlingen Årets Segelbåt uppmärksamma viktiga nya segelbåtar utifrån svenska seglares värderingar.

sh. Den bästa båten per kategori tar titeln men är topphemlig fram till Båtmässan 2015, då de koras och äras.

På listan till 2014/2015 fanns hela 25 nya, intressanta, trendiga båtar. Av dem är nu nio nominerade och de presenteras den 3 juli i samband med årets Stena Match Cup.
För att ge uppmärksamhet åt de bästa nya segelbåtarna, som presenteras i Sverige, lanserade Båtmässan i Göteborg och Maringuiden 2012 tävlingen Årets Segelbåt . Bakgrunden är att nya nordiska båtar inte alltid kommer ifråga vid tävlingar och tester ute i Europa. Därför lanserades tävlingen. Skillnaden från tävlingar i Europa är att juryn består av både kvinnor män i syfte att garantera att alla värden tillgodoses när vinnarna väljs.

Kl 13.00 den 3 juli kommer de nominerade båtarna att tillkännages i Båtmässans monter på Marstrand. På plats finns bl a jurys ordförande Curt Gelin samt Dick Jexby, Maringuiden och Bengt Wallin från Båtmässan.

Mer information om de nio nominerade båtarna och varför de kvalificerat sig kommer att finnas på www.batmassan.se fr o m fredagen den 4 juli.