19 juni, 2014

Han ska ro från Oslo till Köpenhamn

En av Norges mest kända båtjournalister ger sig ut på sitt livs rodd. Han ska enbart med hjälp av handkraft ta sig från Oslo till Köpenhamn. Minst 22 000 årtag beräknar Ulf att det krävs.

Hela våren har Ulf Terje Johnsen, som har ett långt förflutet som båtjournalist i Norge och Danmark och även som PR-man, förberett sig inför roddturen. Han ska följa den svenska kusten och slutligen landa i Köpenhamn, om allt går enligt planerna.

Trots att Ulf har skrivit om alla typer av båtar och även gett ut matböcker är det ett enkelt liv som väntar honom. Båten är en finsk roddbåt av enklaste typ och menyn ska bestå främst av det som Ulf får upp ur havet. Hur det blir med den senare frågan återstår att se för denne vänlige och matfriske man…

Följ Ulf Terje Johnsen på hans blogg eller Facebook. Du kan läsa mer om honom här: http://www.vg.no/forbruker/bil-baat-og-motor/baat/ulf-70-skal-ro-til-koebenhavn/a/10147184/
Foto: Hans Eidstuen.

Kommentarer

Gun Brorsson 12:18:06 2014-07-20

Hade nöjet att se dig i Skärhamn igår. Vi var ett gäng som satt på Tapasbaren och nu efteråt förstår vi att du också var där. Lycka till söderut mot Köpenhamn. Idag verkar du få ostlig vind och därmed måttlig våghöjd.