16 juni, 2014

Kändissegling och Childhood Race på Marstrand 3 juli

Västkustens stora seglarfest Stena Match Cup Sweden firar i år sitt 20-årsjubileum. En av evenemangets höjdpunkter är Childhood Race där celebriteter deltar i en kappsegling för välgörenhet. Platsen är som alltid Marstrand och tidpunkten 3 juli kl. 15:00 – 17:00.

Stena Match Cup Sweden är idag Sveriges största seglingsevenemang och den årliga kändisseglingen har blivit ett populärt inslag i tävlingen. Childhood Race, där svenska och internationella kändisar kappseglar tillsammans med proffsseglare till förmån för World Childhood Foundation, arrangeras för sjunde året i rad ute på Marstrand.

Tävlingen avgörs i två korta race runt en bana och de deltagande kändisarna – än så länge hemliga – kommer att segla på båtar ledda av elitseglarna som deltar i Stena Match Cup Sweden.

Under racet kommer de totalt åtta båtarna att starta samtidigt för att segla mot en boj och där plocka upp en flagga som är fäst på bojen. Först tillbaka över mållinjen med flaggan ombord vinner respektive race. Seglingarna kan följas tätt av publiken från klipporna och med hjälp av tävlingens kommentatorer.

Ett urval av tidigare deltagare i Childhood Race:

H.K.H. Prinsessan Madeleine

Henke Lundqvist, Hockeyspelare
Marcus Samuelsson, Stjärnkock

Anja Pärson, Skidåkare

Marcus Allbäck, Fotbollsproffs

Peter Jöback, Artist

Carola Häggkvist, Artist


Bilden:
Henrik Lundqvist och Prinsessan Madeleine seglar i Marstrand under Childhood Race 2008. Foto: Dan Ljungsvik.

Info: www.stenamatchcupsweden.com