11 juni, 2014

Nytt flaggskepp från Riviera

Riviera från Australien har avslöjat detaljerna för sitt nya flaggskepp i sin prestigeserie Sport Yacht, den nya 6000 series. Båten får premiär på Sydney International Boat Show i juli.

Riviera är ett av de mest intressanta varven bland de internationella motorbåtstillverkarna. Företaget har inriktat sig på välbyggda motoryachter i hög kvalitet, en satsning som har slagit väl ut. Riviera har klarat sig bra under de senaste årens ekonomiska nedgång och även lyckats öka sin försäljning, inte minst till USA.

För tillfället har Riviera sitt nya flaggskepp under konstruktion vid varvet Coomera på den australiensiska guldkusten. 6000-modellen är ett resultat av Rivieras 34-åriga erfarenhet av att bygga lyxiga motorbåtar med input från kunder över hela världen.

Den nya yachten har en slank design med långdragna linjer, ett robust skrov med köl och fönster i samtliga kabiner. De australienska och internationella designers som Riviera samarbetar med har tagit väl vara på information från kunderna för att utveckla en båt med hög kvalitet och lyxkänsla, samtidigt som den har goda prestanda.

I salongen finns en L-formad soffa med höj- och sänkbart teakbord som kan göras om till sovutrymme. Båten har en hardtop som täcker hela salongen och förarplatsen och därmed skyddar mot både sol och regn. Taket går att öppna för att få in ljus och luft.

Pentryt är mer U-format och placerat som en central punkt för den som vill kunna servera mat på akterdäck eller i salongen. Båten har bomöjligheter för sex vuxna, som kan bo i två meter långa kojer.

Standardmotorerna i nya 6000 Sport Yacht är den nya generationens bränsleeffektiva Volvo Penta IPS 950 (533kW / 2 x 725 hk) i dubbelinstallation. De ger Rivieran en toppfart på över 30 knop fullastad med bland annat 2 650 liter bränsle och 750 liter vatten.

Info: www.rivieraaustralia.com