10 juni, 2014

Kjellberg världsmästarinna – Ogeman vann i Oslo

Anna Kjellberg blev världsmästare i matchracing och Viktor Ogeman vann Aker Brygge Match Cup.

– Det här är helt otroligt, det bara bubblar inom mig. Vi har aldrig tidigare genomfört en regatta med så härlig känsla, jublar Anna glädjestrålande. Anna Kjellberg och hennes team blev i helgen världsmästare i matchracing för damer 2014 genom att besegra nummer ett på världsrankingen Camilla Ulrikkeholm, Danmark med 3–1 i matcher i finalseglingarna.

Förutom Anna Kjellberg bestod teamet denna tävling av Karin Almquist, Vanja Lundberg och Annika Carlunger. Caroline Sylvan, också från GKSS, förlorade dessvärre bronsmatchen mot Stephanie Roble, USA, och kom på fjärde plats i mästerskapet.

Tävlingarna seglades i DS37:or på vattnet utanför Cork på Irland. VM- tävlingen i Cork på Irland var den första tävlingen i Women´s International Match Racing Series (WIMRS), där ytterligare fyra tävlingar återstår.

Viktor Ogeman och hans team Accure vann Aker Brygge Match Cup i Oslo, som är inledning på Oslo Race week. Team Accure som i dagsläget är rankade som nummer två i Sverige efter Björn Hansen satsar stort, och ser fram emot att tävla på Marstrand under Stena Match Cup senare i sommar.

Bilden: Team Anna Kjellberg VM-mästare. Foto: WMRWC.