8 juni, 2014

Uppdaterad version av Princess 60 cruiser

Engelska Princess 60 beskrivs av många ägare som den perfekta cruisingbåten. Det är en påkostad och ganska dyr båt, men för den som har råd erbjuder den all lyx och komfort man kan önska sig.

Med en totallängd på 18,61 m och en bredd på 4,83 m är det här en väl tilltagen motorbåt. Vikten är 30,5 ton inklusive två stycken dieselmotorer från Volvo Penta. Det mindre alternativet är två D13-88 à 800 hk, det större två stycken D13-900 à 900 hk. Toppfarten anges till 31–35 knop beroende på motorval.

Profilen på den här stora flybridgeyachten har förändrats en del inför årets säsong. Bland annat med nya vindrutor och sidofönster, som har fått en djupare profil för att markera båtens profil och för ett ge passagerarna bättre panoramautsikt.

Även flybridge har fått en ny layout, vilket enligt varvet innebär att utrymmena är lika stora som på betydligt större båtar. Även möbleringen på flybridge har gjorts om med större och fler sittplatser, fler dynor etc.

På huvuddäck skiljer en rejäl glasvägg innerutrymmena i salongen från akterdäck, som är enkelt att nå via skjutdörrar. I salongen finns bland annat plats för en 40 tums TV.

Liksom hos alla Princess Flybridge modeller har den här yachten fått stora sidofönster, något som verkligen förhöjer upplevelsen ombord. I kabinen finns även en tvåsitssoffa i samma nivå som vattenlinjen.

Förutom detta har en mängd små förändringar gjorts för att höja båtens känsla av kvalitet och stil. Nya och lyxigare material har använts i både textilier och trä och konstruktörerna på Princess Creative Design Team har gått in för att skapa lyx. Här finns ismaskin, bar, glasskåp med mera.

Den första båten i den nya versionen ska levereras till en kund i Moskva. Den här bland annat utrustad med läderklädsel i inredningen och det allra senaste inom möbeldesign.

Bland de träslag som kunderna kan välja mellan finns valnöt, körsbär, amerikansk ek och engelsk ek.

Info: www.princessyachts.com