4 juni, 2014

Strålande racedebut för Team Gallagher

Team Gallagher med svenska Tobbe Lannemar och engelsmannen Mark Moore imponerade stort och gjorde dundersuccé i sin första offshoretävling, Superstock P1 i Bournemouth i helgen. De ligger totalt sexa efter den första deltävlingen som bestod av totalt tre race.

Teamet slutade sexa i första racet efter en felberäkning av bränslet och övervikt på hela 70 kg, en tredjeplats i andra racet och slutligen en åttonde plats efter att ha legat trea innan de felnavigerade och hamnade flera hundra meter efter sista båten i inledningen av racet. Men de gjorde en enorm uppkörning och lyckades komma ifatt och passera två båtar innan målgång.

Deras körning var enligt alla initierade på plats, enormt imponerande. Aldrig tidigare har ett “Rookie-team” som alltid startar sämst, presterat sig så bra. De startar alltid längst ut från startbåten och längst från första boj och brukar därför också sluta sist.

Niel Holmes som utbildat samtliga förare för att få sina offshorelicenser, har tagit killarna till sitt hjärta och hade svårt att dölja sin förtjusning.
– Jag har aldrig under min tid som racerförare eller instruktör sett några novisförare prestera som Tobbe och Mark gjorde i samtliga tre race, säger han belåtet. Deras körning var både underhållande, djärv och taktisk. Publiken på den stora piren, bryggor och utefter stranden jublade så grabbarna måste ha hört dem.

Till nästa deltävling som äger rum under midsommarhelgen i Engelska Hull, kommer Tobbe och Mark att ha sorterat ut lite problem med båten och förhoppningsvis fått rätt på både balans, vikt och bränsleåtgång.

– Trots alla lovord, så är vi inte nöjda med vår insats och placering efter första tävlingshelgen, konstaterar Tobbe bestämt. Vi siktar betydligt högre än så, hade vi inte kört fel så hade helgens resultat sett helt annorlunda ut. Men det betyder framför allt att vi kommer att vara mer på tå och prestera bättre i kommande race, sägen han.