30 maj, 2014

Lättast i sin klass – nya Suzuki 25 och 30 hk

Suzuki tar ledningen i klasen för utombordare på 25 respektive 30 hk med två nya maskiner. Det är i princip samma trecylindriga motor med knappt en halv liters slagvolym.

Motorerna har redan vunnit en utmärkelse – ”Top Product” – som delas ut av Boating Industry i USA.

Att nya motorerna är klassledande när de introduceras är en förutsättning för att lyckas på marknaden. Suzuki har flera fördelar med de nya motorerna.

En av dessa är uppbyggnaden med tre cylindrar, vilket ger en välbalanserad motorer. Trots Många finesser väger motorerna låga 62 kg i sin lättaste version, det vill säga 9 kg lättare än närmaste konkurrent.

Motorerna har Suzukis batterilösa bränsleinsprutningssystem, de är lättstartade tack vare lågkompressionsteknik och de är även utrustade med Suzukis Lean Burn Control System för bättre bränsleekonomi.

Den låga vikten plus en kompakt design gör att de nya motorerna är lätta att stuva. Det är en klar fördela för utombordare i den här klassen, som används till mindre motorbåtar, jollar och gummibåtar.

Nya Suzuki DF25A och DF30A byggs vid företagets fabriker i Thailand. Den första sändningen till svenska kunder är på väg och ska finnas tillgänglig under början av båtsäsongen.

Info: www.suzuki.se