26 maj, 2014

Burger Boat lägger till vid en kaj nära dig i sommar

I sommar behöver du inte längre köpa en dyr torr macka eller en övergrillad korv till lunch när du är ute och glassar längs Stockholms kajer. Nu lanseras den första mobila ”matbåten” som utnyttjar Stockholms vatten.

Food trucks har blivit ett populärt inslag till stadens matutbud. Enkel mat till ett överkomligt pris lockar många kurrande magar. Nu tar konceptet nästa steg, gator byts ut mot stadens vatten. Stockholm är staden på vattnet och brukar kallas för nordens Venedig, men utnyttjas verkligen vattenvägarna till fullo? I sommar kommer man att se den första ”matbåten” glida fram längs stränder och kajer i Stockholms stadskärna.

Du har precis kommit ner till stranden och till din förtjusning är favoritplatsen vid bryggan ledig. Timmarna i solen flyger förbi och till slut börjar magen kurra. Nu behöver du inte längre lämna din favoritplats i solen för att få i dig en ordentlig bit mat, ett stenkast från dig har Burger Boat precis lagt till.

Med en enkel meny bestående av hemmagjorda hamburgare kan du sätta dig i solen och ladda upp batterierna igen, precis som Burger Boat gör. Med hjälp av solpaneler och elmotorer erbjuder inte bara Burger Boat en god hamburgare, dem bidrar också till en mer hållbar framtid.

Idén till Burger Boat föddes nära vägkanten på en typisk amerikansk sylta vid en av Arizonas många och soldränkta
highways. Så här skiver grundarna:

“Framför oss låg varsin hamburgare som tillagats av den karismatiska kocken Gus. Framför sin flottiga grill på baksidan av restaurangen har han under årens lopp och efter tusentals hamburgare lyckats fulländat sin teknik till perfektion. Doften lockade fram ett enormt välbehag hos oss och smaklökarna skrek efter en tugga, själva grundidén till Burger Boat, som i stunden var sannerligen diffus, slog rot i vårt undermedvetna. En bit nedanför restaurangen puttrade en trött husbåt runt på det blanka och rena vattnet i Lake Powell. Ett snigelspår av olja och bensinrester läckte ut från båten och från dess motorer bolmade en svart och obehaglig rök upp mot atmosfären. Den lilla stranden intill sjön var fullpackad med soldyrkare som med största sannolikhet kände den underbara doften av grillat från kockens Gus grill. Tänk om den trötta husbåten byttes ut mot en modern och miljömedveten båt som samtidigt sålde hamburgare i Gus anda? En mobil foodboat som kunde leverera mat direkt till konsumenten utan att han/hon behöver lämna sin favoritplats i solen? Uppenbarelsen var total och vi började direkt skissa på en potentiell affärsplan och olika tillvägagångssätt.
Detta lilla stopp vid vägen intill Lake Powell blev startskottet för Burger Boat som nu, ett år senare, kommer att förse Stockholmarna med stadens godaste hamburgare utan att du som kund behöver lyfta ett finger. Med hjälp av solpaneler,elmotorer och närproducerade råvaror hjälper vi till att hålla Stockholm grönt och rent, precis så vi vill att våra barn och barnbarn ska få uppleva huvudstaden.”

Kommentarer

sneseglaren 09:19:10 2014-05-26

Synd, trodde det var riktiga Burger Boat …. 🙂 http://www.burgerboat.com/

båtjocke 15:27:36 2014-06-08

Låter väldigt spännande. Ser fram emot att ta en burgare där i sommarvärmen .