12 maj, 2014

Ny avlastare från Spinlock

Spinlock har levererat över en miljon av sina populära XTS-avlastare. Nu kommer arvtagaren, Spinlock XTR, utvecklad för optimal hållkraft på moderna linor.

Spinlocks nya avlastare XTR lanseras med Reactor Cam Module – en helt ny teknologi som ger bättre hållkraft på alla lindimensioner. Inte minst på moderna båtar med klenare linor med Dyneema-kärna. Reactive clutching innebär att både avlastarens bas och kam är rörliga och sitter sammanlänkade för att få maximalt grepp om linan. Funktionen ger avsevärt bättre grepp på linor med liten diameter.

Med Reactive Clutching ger XTR motstånd på handtaget för att indikera belastning på li-nan, men är ändå lätt att öppna även under hög belastning. Tack vare att låsmodulen är okomplicerad att demontera är service och underhåll mycket enkelt att utföra. Avlastaren behöver heller inte demonteras från däck i samband med rengöring och service.

XTR har samma hålbild som XTS. XTR har en smal profil och är lättare än föregångaren tack vare konstruktionen i aluminium och komposit. För linor med diameter 8-12mm. SWL vid maximal lindiameter: 1000kg. Finns i svart, silver, citrus och vitt.

Pris från 1 390 kr.

Info: www.lirosropes.se