9 maj, 2014

Kemikalieinspektionen ny partner till Initiativet Hållbara Hav

Initiativet Hållbara Hav (IHH) välkomnar Kemikalieinspektionen som partner att tillsammans med IHH verka för en renare Östersjö. Med Kemikalieinspektionen tillförs ytterligare specialistkompetens vilket betyder mycket för arbetet som bedrivs för att rädda Östersjön.

– Initiativet representerar en av flera viktiga plattformar för vårt arbete för en ”Giftfri vardag” säger Nina Cromnier, generaldirektör Kemikalieinspektionen.

Spridningen och användningen av kemikalier ökar trots regler och insatser från myndigheter och företag. Ett av Kemikalieinspektionens mest aktuella arbete just nu är den, på uppdrag av regeringen, framtagna handlingsplanen för en giftfri vardag. Att minska de kemiska riskerna i vardagen är ett steg på vägen att nå riksdagens miljökvalitetsmål Giftfri miljö.

– Kemikalieinspektionens arbete går helt i linje med Initiativet Hållbara Hav. Underlag från vattenprover visar att mängder av kemikalier återfinns i Östersjön. Genom Kemikalieinspektionen får vi expertkunskaper om olika typer av kemikalier i vår närmiljö och vad vi ska göra för att undvika dem säger Göran Lindstedt, Vd för Initiativet Hållbara Hav.