7 maj, 2014

Volvo Ocean Race – var är båtarna idag?

Sammanlagt har över 150 båtar deltagit i Whitbread och Volvo Ocean Race sedan starten 1973 – men var är de idag? Just nu pågår ett projekt som letar reda på alla båtar och gräver fram deras historia.

Projektet är ett samarbete mellan Volvo Ocean Race och målgången för tävlingen i Göteborg och går under namnet ”Where are they now?”.

Målet är att leta reda på alla båtar som deltagit i världens största jordenruntkappsegling sedan starten 1973. Ett omfattande researcharbete som kommer att resultera i en utställning i Alicante, Göteborg och eventuellt andra hamnstop för Volvo Ocean Race 2014-15. Utställningen kommer att vara öppen och gratis för publiken, allt för att hålla tävlingens historia levande.

Varje båt som deltagit i tävlingen har en personlighet och unik historia, precis som seglarna ombord. Projektet kommer också att bjuda in seglare för att de ska kunna berätta vad de upplevde under resan runt jorden och vad de gör idag.

Kanske har du information om någon båt och svar på nedanstående frågor. Kolla i så fall in projektet på Facebook eller hör av dig till neith@brandspot.com

Where are they now på Facebook: https://www.facebook.com/watkwrtwrvor

Information som efterfrågas:
– Har du högupplösta bilder på båtarna där de finns idag?
– Var och när byggdes båten?
– Vem äger båten?
– Vad var syftet med att båten byggdes?
– Känner du till intressanta berättelser från båtens historia?
– Vem var skeppare på båten under tävlingen?
– Har du en besättningslista?
– Vad hände med båten efter tävlingen?
– Vem har köpt eller sålt båten genom åren?
– Var finns båten idag?

Foto: Volvo Ocean Race.