24 april, 2014

HiQ blir ny IT-partner till Stena Match Cup Sweden

Stena Match Cup Sweden har fått en ny partner i IT- och managementkonsultbolaget HiQ, ett samarbete som bland annat kommer ge evenemanget en ny hemsida.

Som ett av Sveriges största årliga idrottsevenemang vill Stena Match Cup Sweden ha en modern digital plattform för att sprida information, kommunicera med fans och visa varför så många besöker evenemanget varje sommar. HiQ har inte bara en lång erfarenhet av att jobba inom IT utan har också varit involverade i segling tidigare, till exempel med det framgångsrika projektet HiQ Sailing Team.

– Mobila och digitala lösningar är i dag en nyckelfaktor när det kommer till evenemang, oavsett om det handlar om sport eller underhållning. Med vår långa erfarenhet inom digital kommunikation, och med experter som kan skapa de mest användarvänliga och innovativa tjänsterna, ser vi fram emot att hjälpa Stena Match Cup att ta ytterligare kliv framåt, säger Jerker Lindstén, VD på HiQ i Göteborg.

Stena Match Cup Sweden arrangerades för första gången 1994 och är idag en av de mest uppmärksammade regattorna i seglingsvärlden. Tävlingen ingår i världscupen i matchracing för herrar och de täta seglingsduellerna lockar mängder av besökare till Marstrandsön i juli varje år. Stena Match Cup Sweden är också en fantastisk mötesplats för alla inblandade sponsorer och samarbetspartners.

– Vi är väldigt nöjda med att kunna knyta till oss en partner som HiQ eftersom vi vill kunna erbjuda våra följare ett bra forum för information och interaktion på nätet. På grund av deras professionalitet och tidigare erfarenheter från seglingssporten ser vi fram emot samarbetet och hoppas att de ska få ut så mycket som möjligt av sin närvaro på Marstrand, säger Brandspots VD Jan Torstenson.

Stena Match Cup Sweden 2013 slog nya sportsliga och publika rekord och de 118 000 besökarna under tävlingsveckan, varav 15 000 var inbjudna företagsgäster, såg svensken Björn Hansen med besättning försvara sin titel i tävlingen. Sommarens upplaga av Stena Match Cup Sweden seglas 30 juni – ¬5 juli 2014.

HiQ är ett IT- och managementkonsultbolag som förenklar och förbättrar livet för människor genom lösningar inom kommunikation och mjukvaruutveckling. Bolaget är ledande inom dessa områden och har Norden som hemmamarknad. HiQ har fler än 1 300 anställda och har kontor i Norden och i Ryssland. HiQ är noterat på NASDAQ OMX Stockholm Mid Cap.

Info: www.stenamatchcupsweden.com

Foto: Dan Ljungsvik.