23 april, 2014

Buster effektiviserar och säger upp personal

Finska Busters ägare, det börsnoterade bolaget Fiskars, effektiviserar sin båtverksamhet och säger upp personal vid huvudkontoret.

Fiskars har beslutat om besparingsåtgärder i Finland för att förbättra båtverksamhetens konkurrenskraft på en utmanande marknad. Dessa åtgärder är en del av Fiskars omstruktureringsprogram EMEA 2015, vars syfte är att utveckla företagets konkurrenskraft och kostnadsstrukturer.

Båtverksamhetens besparingsåtgärder utgörs av att kombinera och effektivisera diverse funktioner, därtill flyttar båtverksamhetens kontor från Helsingfors till Reso. Till följd av samarbetsförhandlingarna kommer besparingsåtgärderna att innebära en minskning av 6 anställda. Förminskningarna sker till dels igenom att ett antal visstidskontrakt löper ut och resten sker via uppsägningar.

Båtverksamhetens försäljning, marknadsföring, produktutveckling och förvaltning flyttar till Reso. Till bakgrund för förflyttningen ligger närheten till samarbetspartners och till havet, samt kostnadsbesparingar. Förflyttningen har ingen påverkan på fabriken i Ähtäri.

Buster tillverkar huvuddelen av sina båtar i Ähtäri. Drivebåtarna från Fiskars byggs dock i Polen.