22 april, 2014

Stöldskydd för båtägare

Svenska båtägare utsätts varje år för 5 000–10 000 stölder. Stölderna sker både under vintern då båten ligger på land och under högsäsong.

Många båtägare är oroliga för att få sin ägodel förstörd eller stulen. Förutom den ekonomiska aspekten förlorar båtägarna all nedlagd tid i form av installationer, verkstadsbesök och övrigt återställande.

BoatSecure har tagit fram ett unikt och prisvärt stöldskydd för svenska båtägare. Företaget har tillsammans med sina leverantörer tagit fram en produkt som tål marin miljö och kan spåras av svensk och internationell polis. Tekniken bygger på väl beprövad så kallad RFID teknik. En elektronisk ”tagg” göms i båten eller båtmotorn. Detta utför båtägaren själv på några minuter. Taggen är böjbar, självhäftande och fäster på alla typer av material. I tillägg till detta erhåller båtägaren även en varningsdekal som fästs väl synligt tex på båtens vindruta eller på motorkåpan.

BoatSecure har utrustat svensk sjö- och gränspolis med specialanpassade läsare. Polisen kan läsa av ”taggen” på 2–4 m avstånd. Radiovågorna går igenom alla typer av material utom metall. Om polisen identifierar en stulen båt som har BoatSecures stöldskyddsmärkning applicerad tar de kontakt med företagets kundtjänst som i sin tur förmedlar informationen till båtägaren.

Att installera ett stöldskydd minimerar risken för stöld väsentligt. Flera av de ledande försäkringsbolagen erbjuder rabatter gällande startpaket, premier eller sänkt självrisk.

Info: www.boatsecure.se

Kommentarer

Ruben Carlsson 18:54:45 2014-04-22

Äntligen kommer ett billigt alternativ, jag beställde för ett par veckor sedan. Jag köpte 2st, en till båten och en till utombordaren och fick då den andra till halva abonnemangskostnaden. Super!

Nils Edholm 09:06:14 2014-04-23

Jag beställde igår. Har funderat på DNA-märkning ett tag men tycker det är lite väl dyrt.

Christian 12:22:01 2014-04-24

Hej Ruben och Nils,
Tack för att ni valt BoatSecures Stöldskyddsmärkning. Vi har de senaste veckorna jobbat för högtryck med att skicka ut våra produkter till båtägare landet runt. Med hopp om en stöldfri båtsommar.
/Christian Loewy, Vd BoatSecure