11 april, 2014

Upptäck Båtlivet drar till fjälls

Vad gör en segelbåt i Sälen, omgiven av snö? Den frågan ställer sig många skidåkare just nu då Sweboat marknadsför Upptäck Båtlivet på skidfesten Sälen Winter Games under parollen ”Vad gör du i sommar?”

Deltagandet på Sälen Winter Games är startskottet för årets aktiviteter i projektet Upptäck Båtlivet som Sweboat driver med syfte att locka nya utövare till båtlivet. Projektet genomförs främst i sociala medier men även genom aktiviteter på olika platser runt om i landet. Sälen Winter Games, där barn och ungdomar med familjer träffar och tävlar med det alpina skidlandslaget, lockar över 5 000 personer under fyra dagar den 10-13 april.

Mitt på torget i Lindvallen ställer Sweboat ut en 21-fots segelbåt och berättar om alla fantastiska upplevelser en båt kan ge. För den som blir nyfiken och vill prova på båtlivet finns möjligheten att delta i tävlingen ”Vinn ett båtliv” på www.upptäckbåtlivet.se där priset är seglatser med instruktör i Stockholms skärgård.

Upptäck Båtlivets deltagande och själva båten väcker stort intresse och positiva kommentarer, både direkt på plats och på Facebooksida, www.facebook.com/upptackbatlivet som följer eventet med bilder och videos. Upptäck Båtlivet har över 21 000 följare på Facebook och på YouTube har de tretton inspiration- och instruktionsfilmerna visats över 150 000 gånger.

Upptäckbåtlivet.se är guiden för dig som längtar ut på sjön. Där hittar du allt du behöver för att ta steget och uppleva allt det fantastiska som båtlivet har att erbjuda. Se filmer, bilder, artiklar och guider samt delta i tävlingar med fina priser! Upptäck Båtlivet är initiativ av Sweboat – Båtbranschens Riksförbund.

Sweboat är båtbranschens intresseorganisation med ca 400 medlemsföretag. Verksamhetens målsättning är att främja och värna gemensamma branschintressen, skapa gynnsamma verksamhetsbetingelser för branschen, vara branschens talesman och remissorgan, skapa förståelse för branschens vikt och roll i samhället samt medverka till en positiv inställning till båtlivet.