11 april, 2014

Riva gör retrolampor med varumärket Aquariva

Italienska Riva gör det mesta rätt vad gäller att bygga varumärke och fina båtar. Deras vackra båtar med klassiska linjer och ypperligt hantverk berör alla båtälskare. Nu gör Riva en ny serie lampor under varumärket Aquariva debut. Premiären sker i Milano på ”Salone del mobile”. Det är Rivas första produkt för hemmiljö.

Ordet Riva innebär för många ”Dolce Vita” (det ljuva livet). I det här sammanhanget ska uttrycket även stå för det finaste hantverk man kan tänka sig. Riva har en del att tänka på det sammanhanget eftersom varumärket är cirka 170 år gammalt.

Design har alltid varit det som kännetecknat Rivas båtar. Nu tänker företaget gå ett steg längre och lanserar därför produkter för att användas i hemmet. Världspremiären för Aquariva var den 8 april på ”Salone del Mobile” i Milano.

Aquariva är en bordslampa inspirerad av den klassiska sökarlyktan på 60-talets båtar, till exempel Aquarama, Tritone och Ariston modellerna och som idag finns på modellen Aquariva som fortfarande kan betraktas som en tidlös ikon i motorbåtsvärlden. Lampan har designats av Mauro Micheli hos Officina Italiana Design som designar alla båtar från Riva. Lampan ska därför ha samam ”DNA” som båtarna.

På toppen av sökarlyktan, på stången och på foten finns flera kännetecken för elegansen från Rivabåtarna. Stången finns tillgänglig i samma material som används i dynbeklädnaden i båtarna och i mahogny. Foten är gjord i tre lager av stål.

På den stora bilden syns en Riva Aquarama Lamborghini.

Aquariva säljs via www.riva-yacht.com från slutet av maj