9 april, 2014

Rupert R5 – en ny fullvuxen liten båt

Nya Rupert R5 beskrivs av tillverkaren som en liten båt med en fullvuxen båts egenskaper och funktioner. Den har samma ergonomiska körställning som Ruperts stora styrpulpetbåtar, det finns plats för ett toppmonterat gas-växelreglage och även plats för en GPS plotter ända upp till 12 tum. Hydraulstyrning är standard.

Pressmeddelande:
Skrovet har en djup V-botten för mjuk gång även i stökig sjö. En fast tank på 100 liter ger lång räckvidd. Självlänsande durk gör att man kan lämna båten utan att bekymra sig om länspumpning.

Det finns gott om stuvutrymmen, en rejäl förstuv, jockeysitsar med två stora stuvluckor på sidorna. På akterdäck finns det gott om plats för stuv och som extratillbehör kan man få en PeliCase 1660 på hela 158 liter.

R5 är designad och utvecklad med samma filosofi som Ruperts stora båtmodeller. Det är kvalitet och funktion in i minsta detalj.

Leveranser av R5 börjar i mitten av sommaren 2014.

Några punkter som skiljer R5 från de flesta andra ribbar i den här storleksklassen.

# Självlänsande, durken ligger ovan vattenytan.
# Fast tank på 100 liter i rostfritt stål, monterad under däck
# Skrov med djup V-botten.
# Samma ergonomiska körställning som i våra stora båtar.
# Rejäl och stor vindruta
# Bra lanternsättning
# Plats för en professionell GPS plotter

Pris från 256 000 med en Evinrude E-Tec 60 hk.

En R5 med utrustningspaket som innehåller lanternor, akterbåge, vindruta/grabbräcke och ett överdragskapell och med en Evinrude E-Tec 75 hk kostar 299 000.

Info: www.rupertmarine.com