7 april, 2014

Aquila 44 och Aquila 48 – lyxiga katamaraner

Här är ett par riktigt lyxiga motordrivna katamaraner fyllda med lyx. De presenterades av företaget Sino Eagle Yacht Group på Singapore Yacht Show.

Marknaden för rejäla och motordrivna katamaraner ökar, både som privatbåtar och som charterbåtar. Sino Eagle Yacht Groups senaste skapelser är dessa båtar med modellnamnen Aquila 44 och Aquila 48. Båda lanserades vid Singapore Yacht Show i april.

Aquila 48 har specialdesignats för att ta katamaranerna till en ny nivå vad gäller bekvämlighet och lyx. Det var viktigt att hålla dem under 50 fot (15 m) för att båtarna inte skulle bli för stora och otympliga.

Båten har tre eller fyra rymliga kabiner beroende på vilken layout kunden väljer. De passar särskilt bra för charter eftersom de kan ta ombord stora sällskap, som ändå får tillgång till flera kabiner.

Även Aquila 44 finns i flera olika alternativ. Varianten med tre kabiner har bland annat en stor ägarkabin som tar tillvara skrovets fulla bredd på 21 fot (6,3 m). Bokomforten är hög med salong, pentry, stor flybridge och många lyxiga detaljer.

– Den här utvecklingen visar hur man kan blanda europeisk, amerikansk och asiatisk stil och innovationer. Vårt fokus är att leverera lyxiga och kraftfulla katamaraner utan kompromisser. Både Aquila 44 och Aquila 48 representerar detta, säger Frank Xiong, vd för Sino Eagle Group.

Info: www.SinoEagleGroup.com