21 mars, 2014

Djup tvist med Swedbank om Nord West-båtar

Den före detta vd:n för Aktiespararna, Lars-Erik Forsgårdh, fanns med i den sammanställning som konkursförvaltaren gjorde efter konkursen i Nord West & Najad AB 2013. Enligt en artikel i Svenska Dagbladet 19 mars har Forsgårdh träffat bankens vd för att reda ut frågan.

Enligt konkursförvaltarens sammanställning har konkursen kostat Lars-Erik Forsgårdh, miljonbelopp.

Båtliv har varit i kontakt med Swedbanks obeståndsgrupp, som hade hand om Nord West & Najad AB innan konkursen som var på totalt 185 Mkr, men de vägrar att kommentera enskilda ärenden.

I Svenska Dagbladets artikel 19 mars står det bland annat så här:

”Lars-Erik Forsgårdh och Swedbanks vd Michael Wolf hade i september förra året ett möte på bankens huvudkontor på Brunkebergstorg. Där förklarade Wolf bland annat, enligt Forsgårdh, att han inte kunde förvänta sig särbehandling bara för att han är en känd person.

– Men jag begär inte att bli särbehandlad. Däremot begär jag att man behandlar mig på ett anständigt sätt, säger Lars-Erik Forsgårdh.

Tvisten bottnar i konkursen i båtvarvet Nord West & Najad i februari förra året. Lars-Erik Forsgårdh och hustrun Elisabet hade under 2012 beställt en ny båt från varvet och i avvaktan på leverans hade de köpt två begagnade båtar. Båtarna, med en total köpeskilling på 7,44 miljoner kronor, var betalade. Makarna Forsgårdhs avsikt var att använda dem under seglingssäsongen 2013 för att sedan lämna in dem som köpeskilling för den nya båten.”

Läs hela artikeln här:

http://www.svd.se/naringsliv/forsgardh-i-miljontvist-med-swedbank_3375596.svd