20 mars, 2014

Yacht med svepande linjer god för 47 knop

Den här nya italienska yachten – OTAM 100 Millennium – är en riktig utmaning för den som vill åka fort med stil. Upp till 47 knop ska båten klara med det största motoralternativet, tre stycken MTU dieselmotorer på totalt 2 600 hk.

Båten är planerad för leverans under 2015 från båtbyggaren OTAM Millennium. För den mycket moderna designen står Umberto Tagliavini (skrov och konstruktion), Alberto Mancini (exteriör) och Achille Salvagni (interiör).

Hela designarbetet har skett i nära samarbete med OTAM:s egna tekniska avdelning och designavdelning. Båten representerar, enligt varvet, det finaste från detta italienska varumärke: tydliga linjer, elegant stuk och höga prestanda.

– Skrovet är designat för hög fart även i grov sjö. Den kombinationen ger passagerarna hög komfort under alla förhållanden, säger Umberto Tagliavini.

– Vi körde ett Monohedric-skrov med väldigt skarp bottenvinkel och olika motoralternativ, antingen två eller tre MTU på totalt 2 600 hk. Det ger en toppfart på 40 respektive 47 knop. Skrovet är byggt i aluminiumlegering för att spara vikt och få en stabil konstruktion.

OTAM grundades 1954 och bygger idag yachter på 45–100 fot.

Info: http://www.otam.it/index.php?lang=en