20 mars, 2014

True Heading och Seapilot etablerar sig i USA

True Heading AB har påbörjat en etablering av ett helägt dotterbolag i USA. Under bildande är nu dotterbolaget True Heading NSA Inc.

Med 17 miljoner av världens totalt 28 miljoner fritidsbåtar är USA den absolut största marknaden för fritidsbåtar i världen. Lägg därtill de 4,5 miljoner båtar som finns i Kanada så framstår en tydlig bild av var i världen det stora fritidsbåtsbeståndet finns.

– Det är nu hög tid att vi nu tar det sedan länge planerade steget över på denna viktiga marknad, säger Anders Bergström, vd för True Heading AB.

Fritidsbåtssektorn i USA har under krisen de senaste åren genomgått ett stålbad med stor nedgång, den har nu stabiliserats och tecknen på en återhämtning har varit tydliga den senaste tiden.

– Vår avvaktan att etablera oss i USA har därför visat sig vara rätt beslut och vi ser nu att kunskapen och efterfrågan på AIS börjar att öka från obefintliga nivåer till ett scenario som liknar den process vi haft i Sverige där vi idag sitter med världen största bestånd av AIS på fritidsbåtar och över 95 procent i marknadsandelar inom detta segment, fortsätter Anders Bergström.

Bolaget True Heading NSA Inc blir ett helägt dotterbolag med juridisk hemvist i Delaware, USA men till att börja med etableras kontor och lager i Chicago. En säljfunktion är etablerad och har börjat bearbeta marknaden.

Etableringen i USA blir också en viktig del i Seapilots fortsatta expansion då sjökort för USA idag är fritt tillgängliga för användande och lyckosamma tester med dessa sjökort har redan genomförts i appen. En USA lansering närmar sig därför också för Seapilot och beräknas ske under hösten 2014.

TrueHeading, listat på Aktietorget, är ett svenskt världsledande företag inom AIS området (Automatic Identification System) med lång erfarenhet av navigation. AIS är idag en naturlig del av säkerhetssystemet ombord och iland för navigering, upptäckt av andra fartyg eller om olyckan är framme. AIS har fortsatt stark tillväxt potential som en viktig del i framtidens e-navigering.

Info: www.trueheading.se