19 mars, 2014

Egen båtvagn på räls

EasyBoatRoller båtslip är ett enkelt och miljöriktigt sätt att förvara småbåtar eller vattenskotrar upp till 2,5 ton, året om. Den är tillverkad av ett familjeägt industrirobotföretag i Finland. Man sjösätter eller tar upp båten på ett par minuter med hand eller elvinschen.

Båten behöver inte bottenmålas eftersom den inte ligger i vattnet och man tjänar snart in investeringskostnaden eftersom man undviker andra årliga upptagnings/ sjösättnings och varvsavgifter. EasyBoatRoller skiljer sig från sina konkurrenter bland annat genom att den är byggd i kraftigt stål och utrustad med en trappa med räcke.

Trappan följer med båten upp och ner och gör det enkelt för alla att gå i och ur båten med torrskodda fötter vilket också hjälper äldre personer med nedsatt rörlighet till ett båtliv. Båtslipen är som en kraftig smalspårig järnväg och kan ligga i även på vintern.

EasyBoatRoller är gjord av kraftiga varmgalvaniserade järnbalkar där hjulen går inuti balken för att undvika urspårning. Låga eller ojämna stränder är inte ett problem eftersom båtvagnen på räls är självbärande och går att dimensioneras efter varje strand. Båtsläden anpassas efter båtens form och vikt på släden finns fyra guider som håller båten på plats när den är i vattnet och att hålla sig i. Trappan monteras så att den alltid följer med framför båten.

Finns i viktklasser: -700kg, -1000kg, – 1500kg, -2500 med handvinsch eller elvinsch. Standardlängd är 12,5m men kan beställas i andra längder om 2,5m
Prisnivå: 25 000–41 000kr ”fritt fabrik”.

Info: www.alfabryggan.se