14 mars, 2014

Ferretti sjösätter nytt flaggskepp på 124 fot

Med en totallängd på 37,80 m (124 fot) och 7,35 m bredd (24ft 1 in) har Ferretti nyligen sjösatt den största båt som de har byggt i sin linje ”Custom Line”. Detta Ferrettis nya flaggskepp står för mycket av den lyx och tradition som ligger bakom Ferretti.

Det är det femte skrovet i Ferretti Custom Line 124 som har sjösatts vid CRN-varvet i Ancona. På plats fanns företagets hela ledning. Båten kommer att levereras till sin ägare i vår och hon ska ligga i Medelhavet.

Ferretti Custom Line 124 nummer 5 är resultatet av ett nära samarbete mellan Studio Zuccon International Project och AYT&D – Advanced Yacht Technology & Design (Ferretti Groups utvecklingsavdelning). Båten har ett karakteristiskt vitt skrov och en strömlinjeformad profil som dock har anpassats genom att tillföra en hard top över soldäcket.

I huvuddäckets salong är designen väldigt modern. På babordssidan finns en stor bar, bara några steg från förarplatsen. Utrymmena för att umgås är utrustade med soffor, moderna väggmonterade möbler och ett stort matbord. Här finns även L-soffa, kaffeavdelning och annat som man inte ens skulle fundera över i en normal svensk fritidsbåt…

Interiören är gjord i moderna färger, bland annat ”Azul” (ljusblå) i ägarens kabin och vitt i gästkabinerna.

På övre däck finns en stor inomhus loungeyta försedd med fåtöljer och soffor i marinblått och äpplegrönt. Allt är levererat av det italienska företaget Paola Lenti.

Maskinellt är yachten utrustad med två stycken MTU 12V 4000 M93L 3510 hk dieselmotorer. Det räcker för att ge en maxfart på 27,5 knop och en marschfart på goda 23,5 knop.

Ferretti Group grundades 1968 av Norberto Ferretti. Idag ingåpr följande båtmärken i gruppen: Ferretti, Pershing, Itama, Bertram, Riva, Mochi Craft och CRN. Företaget har idag huvudsakligen kinesiska ägare och leds av ordföranden, Tan Xuguang, och vd Ferruccio Rossi.

Info: www.ferretti.com