1 mars, 2014

Båtbyggarkonst från 300-talet återuppstår på båtmässan Allt för sjön

Anders Annell, en av Nordens främsta och mest ansedda båtbyggare kommer till Allt för sjön på Stockholmsmässan den 28 februari – 9 mars för att berätta om och visa sina unika och populära träbåtar som han bygger enligt metoder med rötter i 300-talet.

– Metoden är min egen idé som har växt fram efter 20 års renoverande och nybyggande av båtar. Trodde det var mitt eget påhitt, tills jag såg en fantastiskt fin modell av en båt från 300-talet på Sjöhistoriska Muséet i Stockholm, som var konstruerad på ett likartat sätt, säger Anders Annell, båtbyggare och grundare av Annell Båtbyggeri AB.

På Allt för sjön kommer besökarna att få chansen att se, känna och lukta på helt unika träbåtar. Dessutom får man chansen att på plats följa med i ett båtbygge. Annell Båtbyggeri kommer under mässdagarna bygga en replika (kopia) av lastfartyget Hectors livbåt från 1889.

Annell Båtbyggeri AB
Annell Båtbyggeri bygger, renoverar och underhåller båtar i trä, med omsorg om både kunder och deras båtar. Företaget har en unik specialistkompetens inom traditionella hantverksmetoder och utvecklar även nya tekniker inom båtbyggeri. De förvaltar ett arv och en hantverkstradition och bygger vackra träbåtar som håller. För dem är det samma sak som kvalitet.

Info: www.annellbatbyggeri.se