26 februari, 2014

Kustbevakningen på Allt för sjön i Stockholm

Oljebekämpning står i blickfånget på båtmässan i Stockholm. Under mässan, som pågår mellan 1 och 9 mars, kan du träffa kustbevakare, tekniker och rekryterare från Kustbevakningen, som alla bidrar till att hålla oljan borta.

Kustbevakningens miljöräddande uppdrag för ett renare hav står i fokus. I årets monter, som heter C19:31 och finns i C-hallen, finns strandbekämparen KBV 079 – en båt som är speciellt framtagen för oljebekämpning i grunda vatten.

Kustbevakningens strandbekämpare arbetade hårt med
oljeutsläppet i Kyrkösund 2011. Med den operationen som utgångspunkt kommer Kustbevakningen att visa en del av den utrustning vi använder vid oljebekämpning.

Det miljöräddande uppdraget är grunden till Kustbevakningens ständiga närvaro till sjöss, varje dag året runt. Denna närvaro kombinerar de med en rad andra arbetsuppgifter, till exempel sjöövervakning, fiskeinspektioner, kontroller av varor (tullkontroll) och personer (gränskontroll) samt inspektioner av bemanning och certifikat på yrkessjöfarten. Det gör Kustbevakningen till en maritim resurs för samhället.

Du som är intresserad av att arbeta på Kustbevakningen kan träffa myndighetens rekryterare under mässans andra helg:

Torsdag 6 mars 12.00–20.00
Fredag 7 mars 12.00–16.00

Kustbevakningens tekniker finns på plats onsdag 5 mars till lördag 8 mars.

Foto: Kustbevakningen.