20 februari, 2014

Gåshaga Marina/Dufour Yachts och Norberg Yachting i nytt samarbete

Gåshaga Marina, ny generalagent och svensk återförsäljare av det franska segelbåtsmärket Dufour och Norberg Yachting, specialister inom kommersiella seglingsprojekt och marina event, har i dagarna tecknat ett nytt avtal gällande samarbete för att vidareutveckla varumärket Dufour Yachts på den svenska marknaden samt för att vidareutveckla framtidens marknadsföring inom båtförsäljning.

Anders Almén, vd och ägare av Gåshaga Marina, har under de senaste åren sett hur Norberg Yachting aktivt arbetat med ”community marketing” tillsammans med ett antal bolag både inom och utanför båtbranschen och imponerats av resultatet.

– Pelle Norberg och jag inledde en diskussion i december 2013 och målet var då att hitta en form för fortsatt samarbete i stil med det som AB Beckerbåt på ett så föredömligt sätt startat. Vi skall nu fortsätta arbetet med att göra Dufour Yachts till Sveriges bästa och roligaste ”segelbåts-community”. Vi skall vidareutveckla samarbetet och satsa tillsammans under 2014 till att börja med, men målet är mer långsiktigt än så, säger Anders.

– För att sälja fler segelbåtar i framtiden och för att kunna entusiasmera både befintliga och presumtiva Dufourägare måste vi inse att det inte enbart går att stå till tjänst med att sälja båten. Vi måste bygga vidare vår närvaro på marknaden och bland annat vidareutveckla vårt engagemang både innan, under och efter det att våra kunder har köpt en Dufour. Vi måste också bli bättre på att positionera oss och bli duktigare på att kommunicera allt roligt man kan göra som segelbåtsägare. Att skapa livsstilsaktiviteter och att kunna kombinera olika trevliga aktiviteter inom båtlivet kommer framgent att bli allt viktigare för den som vill bli framgångsrikt inom marin-segmentet, säger Anders.

Pelle Norberg, vd och ägare av Norberg Yachting AB, med lång erfarenhet från näringsliv, kappsegling, Volvo Ocean Race och HiQ Sailing Team/Nokia Oops Cup (60-fotstrimaraner), kommer hjälpa Gåshaga Marina med att både skapa en stark ”community” bland befintliga Dufourägare samt vidareutveckla marknadsföring och försäljning.

– Seglings-/promotionprojektet Dufour Yachts Sailing Team blir den visuella och kommunikativa plattformen i projektet. Vi kommer att använda vår befintliga Dufour 45E Performance som seglings-/eventplattform. Norberg Yachting kommer självklart även fortsättningsvis att driva och utveckla sin verksamhet inom högkvalitativa seglings-/marina event i Sverige, avslutar Pelle.

Seglingsbild: Malcolm Hanes.