11 februari, 2014

Abu Dhabi Racing kompletterar besättningen

Abu Dhabi Racing från Förenade Arabemiraten utökar sin besättning i Volvo Ocean Race med ytterligare fyra seglare. Det är Justin Slattery, Irland, Phil Harmer, Australien, Simon Fisher, Storbritannien, och Nya Zeelands Andrew McLean som kompletterar truppen inför Volvo Ocean Race 2014–15.

De får segla tillsammans med Ian Walker, som är skeppare för Abu Dhabis team. Totalt har de fyra seglarna tolv genomförda Volvo Ocean Races bakom sig, en erfarenhet som kommer väl till pass inför den väntande seglingen jorden runt.

– Jag är säker på att vi har rätt människor ombord i teamet nu. Det är en stabil blandning av seglare utan några stora egon. Det här är en internationell uppställning, men de har alla det gemensamt att de är fokuserade på att vinna, säger teamets performance manager, Neal McDonald.

För Slattery blir det här hans tredje varv runt jorden tillsammans med Ian Walker och hans andra Volvo Ocean Race ombord Abu Dhabi. Navigatören Fisher seglar för Abu Dhabi för andra gången efter att ha varit rorsman och segeltrimmare förra racet. McLean och Harmer har seglat med Ian Walker för två omgångar sedan.

Den slutliga besättningslistan om nio personer presenteras under de närmaste veckorna.