11 februari, 2014

Ny Cup för nordiska Swanflottan – Swan Sweden Classic Regattas 2014

Swan etablerar ett samarbete mellan Gamla Stans Yacht Sällskap, Kungliga Svenska Segel Sällskapet och Marstrand Big Boat Race för att skapa en social och rolig kappseglingsplattform för de Nordiska Swanägarna.

– Vi vill hitta tillbaka till Swans ursprung och skapa positiva och intressanta kappseglingar, säger Klabbe Nylöf, ansvarig för Nautor’s Swan Sverige. Vårt samarbete med KSSS, GSYS och Marstrand Big Boat Race ger våra Swanägare på både västkusten och ostkusten en möjlighet att ta del i tre unika seglingsevent.

Första vinnaren i Whitbread Round The World Race någonsin var Sayula II, en Swan 65:a år 1973-1974. Hög kvalité och prestanda är faktorer som Swan har prioriterat högt sedan starten. Seglingsglädje och komfort är Swans kännetecken.

– Marstrand Big Boat Race är ett arrangemang av seglare, för seglare. Det känns jättekul att få bjuda in Swan-seglarna till en alldeles egen bana med start och mål i klassiska Marstrand. 2014 tror vi på över 90 båtar och en egen Swan-klass sätter så klart guldkant på ett redan klassiskt arrangemang, säger Peter Gustafsson projektledare för GVA Marstrand Big Boat Race

– GSYS Big Boat Race är en storbåtsregatta mitt inne i Stockholm i år firar vi 5 års jubileum och att inleda ett samarbete med Nautor’s Swan Sverige känns mycket inspirerande. Detta skapar förväntningar på att 2014 kommer att bli ett rekord år på många nivåer, säger Patrik Salén projektledare för GSYS Big Boat Race powered by BENN’S.

– KSSS ser mycket positivt på att ÅF Offshore Race blir en del av Swan Sweden Classic Regatta. KSSS har under åren välkomnat många Swan besättningar till ÅF Offshore Race (FD Gotland Runt) och ser fram emot att förstärka samhörigheten ytterligare, säger Johan Hedberg klubbdirektör för KSSS.

Info: www.nautorswansverige.se