11 februari, 2014

Garmin GPSMAP 64 – ny serie handburna enheter

Garmin presenterar nu GPSMAP 64-serien – handburna outdoor-enheter med högkänslig mottagare för både GPS- och GLONASS-systemet, tydlig display, dubbelt batterisystem och trådlös uppkoppling via smartphone för både LiveTrack och Smart avisering.

– Vi har utgått från vår populära GPSMAP 62-serie och lagt till nya funktioner för att göra en riktigt bra enhet ännu bättre, säger Martin Resch, produktchef för Garmin Outdoor

– GPSMAP 64 är perfekt för krävande outdoor-entusiaster, oavsett om det är deras första handburna GPS eller om Garmin redan är en viktig del av deras utrustning. GPSMAP 64 kombinerar välbeprövad Garmin-teknik med nya uppkopplade funktioner som kunderna efterfrågar.

GPSMAP 64-serien består av tre robusta och vattentäta modeller(IPX7).

GPSMAP 64 har en 2,6-tums skärm som syns tydligt i solljus och ett enkelt användargränssnitt som styrs via knappar. Den har ett inbyggt minne på 4 GB och plats för micro SD-kort där du kan lagra flera olika typer av detaljerade kartor från Garmin.

GPSMAP 64s har barometrisk höjdmätare och 3-axlad elektronisk kompass. Dessutom har den trådlös uppkoppling för dataöverföring mellan andra kompatibla Garminenheter eller en smartphone med Garmins appar. Tillsammans med iPhone 4S eller senare, kan GPSMAP 64s ta emot Smart avisering via Bluetooth som e-post, textmeddelanden mm. och du kan läsa det direkt i enhetens display. Du får också med ett års abonnemang med BirdsEye satellitbilder.

Utöver alla dessa funktioner har GPSMAP 64st en topografisk karta över Europa (1:100 000). I den kan du söka efter intressanta platser och få information om vägnät och terräng.

Samtliga enheter i GPSMAP 64-serien har dubbla batterisystem, där antingen vanliga AA-batterier eller ett uppladdningsbart NiMH-batteri kan användas (säljs separat). Alla enheter har också ett inbyggt minne (4 GB för 64/64s och 8GB för 64st), samt en micro SD-kortplats för lagring av ytterligare data och kartor.

GPSMAP 64s och 64st är kompatibla med apparna Basecamp™ för dataöverföring, och Garmin Connect™, för LiveTrack. Med LiveTrack kan du koppla ihop din enhet med din smartphone, och bjuda in vänner och familj att följa din aktivitet i realtid. Det är både roligt och ger dig trygghet när du är ute ensam. Via ANT+™, kan GPSMAP 64s och 64st visa info från sensorer som pulsmätare, kadenssensor eller tempe™, som är en trådlös temperatursensor. Dessutom fungerar enheterna som en fjärrkontroll för actionkamerorna VIRB™ och VIRB Elite. Planera gärna dina äventyr och förbered med waypoints och rutter innan du sticker ut med hjälp av Garmins kostnadsfria mjukvara Basecamp™ och GPSMAP 64 blir den perfekta följeslagaren på ditt äventyr.

GPSMAP 64-serien gör papperslös geocaching enklare än någonsin. Varje enhet levereras med 250 000 geocacher från Geocaching.com. Enheten lagrar och visar viktig information för att du skall hitta de skickligt gömda skatterna inkl. koordinater, terrängtyp, svårighetsgrad, ledtrådar och beskrivningar, så att du inte behöver skriva in koordinaterna manuellt eller skriva ut geocache-info på papper. Om du vill ladda ner fler geocacher, kan du registrera dig för gratis medlemskap via Geocaching.com. Förutom de förinladdade geocacherna har GPSMAP 64 plats för miljoner fler.

GPSMAP 64-serien beräknas vara tillgänglig i februari 2014 till ett rekommenderat cirkapris på 2 899:- för GPSMAP 64, 3 799:- för GPSMAP 64s och 4 499:- för GPSMAP 64st.

Info: www.garmin.se